Una ciutadania activa en un Sistema de Salut participatiu

Quan la Diana Serrano de la Dirección General de Atención al Usuario del Departamento de Salud y Consumo del Gobierno de Aragón em va convidar, allà pel mes de desembre de 2010, a participar en el XVI Congrés Nacional de la Societat Espanyola d’Atenció a l’Usuari de la Sanitat (SEAUS),  per explicar el projecte Web e-Criterium, i vaig acceptar la invitació, no sospitava que dos mesos després, la trucaria per dir-li que el web e-Criterium tancava.

Diana, molt amablement, em va dir que mantenien la invitació i que els agradaria saber què havia passat amb un projecte que consideraven tan interessant, així que li vaig donar les gràcies i vaig pensar que fora una oportunitat per aprendre, al compartir en públic les meves reflexions.

I tant que vaig aprendre!. Vaig aprendre que encara he de deixar passar una mica més de temps per parlar amb més distància de e-Criterium, vaig aprendre que l’afecte, l’interès i les mostres d’afecte que vaig rebre dels participants, compensen tots els disgustos i sobretot vaig aprendre un munt de coses  respecte als serveis d’atenció al ciutadà (entre usuari i client, trio aquesta denominació).

Molts participants de la branca administrativa, que no acostumo a trobar en cap Congrés i que em van explicar coses interessants i un munt de comunicacions que espero que la SEAUS pugui publicar en el seu Web perquè val la pena llegir-les. De moment, aquí teniu la relació
Ponents i ponències interessants i de qualitat. I Saragossa, un plaer.

L’organització i l’acolliment, meravelloses. Les meves felicitacions. Sé de l’enorme esforç de treball realitzat perquè els assistents ens sentíssim tan a gust.

Aquí està la meva presentació a la taula titulada EINES DE PARTICIPACIÓ I EXPERIÈNCIES DE PARTICIPACIÓ

Destaco dues propostes que tenia previstes en el desenvolupament del web e-Critèrium: que els serveis d’atenció al ciutadà es converteixin en veritables centres de gestió del coneixement ciutadà, que sens dubte tenen i que aquest retorni de nou a la societat, sumant-se a les iniciatives de dades obertes (open data).

Les fotos que ens va fer Angela Ibáñez (una abraçada Angela ), que a més d’aquestes magnífiques fotos, escriu, crea, dibuixa, planeja, esculpeix, participa .. i 200 coses més que comparteix en el seu fantàstic bloc

La Declaració de Saragossa del Congrés

La taula en la que vaig participar, molt ben acompanyada per Ignacio Celaya,Petra Díaz i Rodrigo Gutiérrez de moderador.

I les TIC… assignatura pendent. M’hagués agradat que fóssim més tuiteros per retransmetre, però varem fer el que varemm poder amb el hastag # SEAUS_11. Moltes gràcies a tots els que van seguir els tuits.

Aprofito per saludar a José Miguel @ Jmcarrascog Sofia @ Sarguis22, Irene  @ irenemunozgu i a  @ doctorcasado Salvador Casado. Les presencialitzacions, el millor, encara que em va faltar @ Luisuruena,  i @ gallegodieguez, però a través de Twitter, varem poder tenir connexió amb ell a Granada, on es celebrava el Congrés Avaluació Impacte de Salut, # eis11 amb @ marianoh i @ alfonsopedrosa i amb Cadiz on  @ sarguis22 i @ irenemunozgu participaven en # bibliosalud2011. Estupenda experiència.

Això sí, en els tallers sobre web 2.0 varem poder comprovar la dificultat que tenen les persones que des de les administracions intenten explicar i impulsar l’ús de xarxes socials, web 2.0 … crec que són veritables herois i heroïnes. De moment seguim essent frikis, així que ànim que a poc a poc tot arribarà.

A més d’aprendre, m’ho vaig passar molt bé, que ja ho necessitava.
I… gràcies Teresa

Olga Fernández Quiroga

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: