e-Criterium, la Web de participació ciutadana en Salut: un tancament inesperat

– Perquè han estat tres anys de treball, i només  4 mesos online
– Perquè ja havia participació ciutadana en la Web
– Perquè ja havia convenis de col·laboració amb institucions i entitats
– Perquè és un projecte viable i útil
– Perquè tenia molta il·lusió

… i perquè segueixo creient que és una bona, única i innovadora idea i encara que ara s’hagi interromput, algú, en algun moment, la reprendrà.

Alguns ja coneixeu la notícia, però crec que dec una explicació pública.

Per a mi ha estat una extraordinària  aventura, que m’ha permès descobrir persones, mons i capacitats de les quals no tenia ni idea. M’he sentit genial gaudint de la creativitat, la generositat i la confiança de les persones, moltes de les quals no coneixeré mai.

Aquesta ha estat una de les millors coses que m’estic portant, així que la web e-Criterium tanca, encara que jo segueixo amb aquest bloc e-Criterium noticias, seguint la mateixa filosofia, participant amb la meva aportació en tot allò que crec tenir una miqueta d’autoritat. Per a tot allò que desconec, he descobert twitter, els blocs, els valors de la Web 2.0 i un munt de gent que també comparteixen el seu coneixement, així que feliç de continuar.

Però no tot ha estat fantàstic. També he tingut sorpreses desagradables, dolor, egoisme, i traïció del lloc d’on menys m’ho esperava; ara em toca analitzar, aprendre, fer el dol, afegir-lo a la meva experiència i continuar.

I per poder fer-ho, necessito deixar constància dels meus agraïments.

A Patient Opinion, que amb la seva generositat va fer possible aquesta aventura. Per compartir els seus coneixements, les seves experiències, per regalar el seu treball de molts anys, pel seu suport, per … tot. Gràcies Paul, James, Miriam i tot l’equip. En la seva web podeu seguir el que hagués estat la idea de e-Criterium a Espanya.

– A les persones que van compartir els seus relats en aquests quatre mesos. e-Criterium era seva.

Al CAPS i als companys del meu grup de participació en salut: Pep, Toni, Josep, Carme, Albert, Clara, Andreu …que han seguit el projecte des de l’inici i van estar sempre .

Al FOCAP, amb qui ja havia establert un acord de col·laboració i a totes les associacions que em van oferir el seu ajut: DempeusCiutadans pel Canvi, CUS, Tècniques de Salut de l’Ajuntament de Barcelona, ​​ Associació de veïns del Carmel i altres associacions de veïns de Barcelona, ​​Consells de Salut …

– A la blogosfera sanitària: E. Gavilán, R. Bravo, A. Villafaina, S.Casado, F.Casado, R. Cofiño, V. Baos, R. Pardo, A.Pedrosa, Dones en Xarxa, els participantes en hcsmeuES, J. Segura del Pozo, D. Carballo, A .Garcia , J. Gallego DiéguezJ.Juan Fernández, M.Angel Mañez … i a tot el meu Time Line de Twitter. Gràcies, gràcies, gràcies. He estat desconnectada, ara sabeu el motiu.

– A les institucions que en algun moment van confiar, poc o molt en el projecte: Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, Àrea de Salut de l’Ajuntament de Barcelona, Guia Salud, ​​Cap Vallcarca Sant Gervasi, TIC Salut, Hospital de Sant Pau, on varem presentar oficialment el projecte, Hospital de la Vall d’Hebron, que ens havia reservat dia i hora de reunió i la resta d’hospitals que van mostrar el seu interès en el projecte.

– A Ana Fernández Mora, que em va permetre la presentació pública d’e-Criterium al PodCamp 2010

– A José Saiz, que va començar el projecte i em va deixar tot el seu treball per poder continuar, encara que ell no continués.

– A la family, amics i companys que em diuen que he tornat i ja es podran prendre cafè amb mi.

Si aixecar la web van ser tres anys de treball, realitzar les tasques per a un tancament ordenat, m’ha portat 1 mes i un cop finalitzat, em poso amb el bloc, que a partir d’ara, encara que mantingui el nom, serà un bloc personal i estarà sota la meva responsabilitat. Aniré donant-li forma.

Gairebé estic sentint algunes veus dient que aquest és un article massa formal. Us dono la raó. Ara, és el que puc fer, però espero poder reflexionar més endavant sobre les raons del tancament i altres coses i compartir-ho amb vosaltres. Anirem parlant digital i analògicament.

I per l’adéu, he trobat dues coses: (1) aquest vídeo de memòria adolescent, per al dol. L’haig de travessar per poder passar, amb llibertat, a una altra cosa. Em fa mal la desaparició de la web e-Criterium i em fa mal la traïció de persones en què confiava, però què millor companyia que Los Módulos i el seu ” todo tiene su fin”

I (2) la frase que va dir el psicoanalista francès Jacques Lacan, davant la dissolució  de l’escola freudiana de París, a França:

Je persèvére (per descomptat, polisèmies incloses)

Gràcies i disculpes a tots aquells que he oblidat mencionar. M’ha costat molt fer aquest post.

Olga

 

Anuncis

2 Responses to e-Criterium, la Web de participació ciutadana en Salut: un tancament inesperat

  1. Endavant Olga, tu persevera, que tens molt a dir a fer i a aportar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: