La meva vida sense tu

e-Criterium s’uneix a aquesta iniciativa participativa. I de pas, voldríem afegir també: sense contaminants mediambientals, aliments amb dioxines, medicines sense valor terapèutic,etc, etc, etc…

Al llarg de l’any 2011 es produirà a Espanya un esdeveniment que des de la perspectiva de la salut de la població és molt més important que els trasplantaments, que la grip i que altres esdeveniments sanitaris molt publicitats i promocionats: milions de persones van haver de deixar de fumar en espais públics.

Aquest fet-sense entrar en la valoració de la idoneïtat o no de la llei antitabac-pot ser un element determinant, una oportunitat perquè una gran part de la població fumadora valori la possibilitat d’abandonar el seu hàbit tabàquic.

Deixar de fumar és una de les intervencions de més impacte en la salut d’una persona. Supera amb molt altres intervencions del sistema sanitari.

La meva vida sense tu és un projecte col.laboratiu informal d’un grup de persones que treballen en temes relacionats amb la salut, i exploren amb interès les possibilitats d’internet. La iniciativa no està vinculada amb cap associació, institució o societat científica o professional. Pretén ser un espai que ofereixi ajuda clara, global, transparent, no vinculada a interessos comercials, per informar, donar suport i facilitar la decisió de deixar (o no) de fumar.

Volem reorientar molts missatges dirigits al conegut “vagi al seu metge de capçalera perquè l’ajudi a deixar de fumar”, institucionalitzant o “farmacologitzant” una decisió que en un alt percentatge dels casos està relacionada amb una decisió i motivació personal més que amb una consulta mèdica. La decisió de deixar de fumar és individual i autònoma. El protagonista és la persona. Els professionals sanitaris som actors secundaris. Encara que estarem encantats d’intervenir si se’ns requereix.

Aquest és l’origen del naixement d’aquesta iniciativa La meva vida sense tu: pots viure sense tabac i el tabac pot viure sense tu.

Tota la informació a:
La Web
Facebook
Twitter @ mividasinti

Olga Fernández Quiroga

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: