Saramago

Saramago, la primera entrada al seu bloc als 86 anys, Montalbán, Terenci Moix, Angel Gonzalez, J.M. Valverde, Haro Tecglen, Ayala, Azcona, i també, Angel Rozas i Manola Rodríguez (aquests dos links per als que no sapigueu qui són), noms de persones mortes que se’m venen al cap. N’hi a més, però ara mateix no vull pensar. La llista seria llarga. Un altre dia.

Imagen: periodismohumano

Uns més coneguts, altres no tant, però tots m’han ajudat a pensar, a construir-me el present per intentar ser millor persona en el futur. Referents ètics. Compromesos amb la gent i amb la societat. Compartint idees i treball comunitari. Sempre disposats a col•laborar amb les causes més nobles i a implicar-se en el bé comú, amb la gent, per a que la ciutadania es senti autoritzada a exercir com a tal.

M’alegro que en aquets temps, en què qualsevol es creu autoritzat a dir qualsevol cosa, per uns pocs dies, escoltem parlar amb admiració de la seva integritat, la seva honradesa, la seva ètica, basada en una ideologia progressista de compromís i participació social.

Masses referents perduts. Sé que em queden les seves obres, però quan tingui dubtes sobre qualsevol tema ja no podré dir i fer allò de “vaig a veure què diu Saramago…”.

Olga Fernández Quiroga

Anuncis

2 Responses to Saramago

  1. Lluiset ha dit:

    Molts referents se’n van! Sera que ens fem grans…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: