Amb Garzón

Amb Garzón i el que representa. No és la primera vegada que en aquest bloc de participació ciutadana en salut, escric sobre el tema de la guerra civil. Ho faig ara de nou, per sumar-me a les veus que utilitzant tant mitjans digitals com analògics, volem fer arribar al jutge Garzón la nostra solidaritat en l’àmbit personal i el nostre suport en la causa que va instruir per investigar els crims del franquisme

Hauria de quedar clar per a tot el país, simplement escoltant les discussions, els apassionaments, la intensitat de les emocions, que no es pot passar pàgina sense haver-la llegit abans, que ja no podem esperar molt més per airejar, per aclarir, per afrontar aquest passat nostre, perquè realment sigui passat i passi, circuli, perquè sinó el tindrem sempre aquí, estancat, en el fons, i disposat a sortir a la més lleu remoguda. I com més temps passi, més pudor, més nauseabund ens semblarà. I més mal ens farà.

Vull dir-ho especialment des d’aquest lloc, de participació ciutadana acotat a l’àmbit de la salut, però formant part de la societat que té com a objectiu fer de la democràcia una tasca quotidiana, un anar construint dia rere dia. La democràcia com una construcció de la ciutadania. Per això considero aquest suport un acte democràtic.

A més, voldria afegir, per la part que em pertoca com a professional de la salut mental, que em concedeixo certa autoritat, resultat del treball de recerca que vaig tenir la oportunitat de fer sobre els efectes psicològics de la guerra i la postguerra a la població actual. Tota la població. I que jo sàpiga, a diferència d’altres països on sí que s’han habilitat espais en els serveis públics de salut per tractar aquests efectes (a les persones que pateixen aquests efectes), aquí encara està pendent.

Podeu consultar les dos parts del treball a slideshare

Olga Fernández Quiroga

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: