Sheffield, Barcelona … i més

L’equip e-Criterium vam estar a Sheffield la setmana passada, del 10 al 14 de març. Sheffield, com ja haureu vist en altres entrades al bloc és la seu dels nostres col·legues anglesos de Patient Opinion (PO). Aquesta vegada  els vam poder conèixer a tots, veure la seva oficina, treballar junts, i sobretot beneficiar-nos dels seus 5 anys de funcionament. Sí, perquè demostrant una vegada més la seva generositat amb nosaltres i practicant amb l’exemple això que diem moltes vegades però no sempre fem, de la col·laboració i del treball en xarxa, ens van explicar el seus inicis, el seu desenvolupament, el treball actual i els plans de futur. En vam aprendre molt, ens sentim molt estimulats i també una mica espantats per tot el treball que ens espera, tot i saber que comptar amb ells, ens dóna molta tranquil·litat.

Em va sorprendre:

– L’entusiasme de molts professionals del National Health Service (NHS) per motivar els seus pacients i animar-los a que expliquin la seva experiència.
– Les respostes de les institucions, explicant, matisant, justificant, agraint … però finalment responent.
– Els canvis efectius, reals, que es duen a terme atenent els suggeriments dels pacients i que fan realitat un dels lemes de PO: la seva història pot canviar el NHS.
– Les experiències que explica la gent, la seva maduresa, la seva responsabilitat, les idees que aporten.

Em va agradar

– El molt bon ambient de treball a l’oficina de Patient Opinion i la cohesió, complicitat i passió pel treball entre tot l’equip.
– La ciutat de Sheffield de la qual sabia molt poc i que em va sorprendre gratament. Un centre històric molt agradable per passejar, uns suaus turons des d’on vam poder contemplar la zona en tota la seva extensió

I agraeixo, agraïm tant el Josep com l’Oriol

– La dedicació i les explicacions de Kate, Amy i Sarah. L’amabilitat de Julie, la paciència de Tim, Jason, Donya i Malte  en aguantar els excessos del nostre to de veu mediterrani en ple treball, i a James, Paul i Miriam per tot: el seu temps, el seu ànim, els seus ensenyaments, les seves invitacions, haver-nos acompanyat i ensenyat la seva ciutat, les xerrades, les rialles … a tots els amics que van celebrar amb nosaltres el 5è aniversari de PO i vull dedicar una afectuosa salutació a Tom, Alicia, Sergio i Miriam que sense ser de l’equip, els va tocar per vincle familiar, acompanyar-nos en el programa de “festes i celebracions” .

Ah! i gairebé me n’oblido: vam signar-hi un acord de col·laboració internacional juntament amb un grup italià. Ens encanta. Només hi ha una cosa que no em va agradar: el cafè, però el segon dia ja vaig decidir passar-me al te … o buscar una cafeteria on tinguessin expresso. N’hi havia.

Olga Fernández Quiroga

Anuncis

2 Responses to Sheffield, Barcelona … i més

 1. Pep Martí ha dit:

  Molt be Olga, això que expliques és fantastic.
  A veure quan podem tenir.ho en marxa aquí.
  La salut dels ciutadans i la salut, i la sostenibilitat del sistema sanitari ho fa imprescindible.
  Cal que el ciutadà participi en el govern del sistema sanitari i es responsabilitzi, un altre cop, de la salut.

  • criterium ha dit:

   Gràcies Pep. Aquí espero que ho tinguem abans de l’estiu, a disposició de la gent. Confio molt en la aportació de coneixement per part de la ciutadania, en què les institucions ho aprofitaran i en què aixó suposi una millora efectiva, de la que gaudirem.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: