e-Criterium i les TIC (Tecnologies de la informació i la comunicació)

Hem estat a Madrid, al FICOD 09, (Foro Internacional de Contenidos Digitales) acompanyant la nostra col·lega de Patient Opinion (PO), Miriam Rivas-Aguilar, que participava  a la taula rodona Empoderamiento de la ciudadanía: escucha activa, en aquest  link podeu veure la gravació i els ponents. Per cert, gràcies Alberto Ortiz de Zárate, Director de Atención Ciudadana del  Gobierno Vasco i moderador de la taula, per la teva paciència i amabilitat amb mi, novata en aquests fòrums tecnològics.

La significació de la ciutadania, els processos participatius i el coneixement generat pels usuaris adquireix cada dia més importància a la xarxa. Una xarxa oberta i lliure, on  l’experiència de PO a Anglaterra i e-Criterium, a Espanya, des de Catalunya, ens mostra com és possible portar endavant un projecte amb un denominador comú: tots hi guanyem. La ciutadania (pacients, acompanyants, cuidadors, professionals i empleats sanitaris…), que participen expressant les seves opinions i posant-les a disposició de tothom; l’administració que escolta aquestes opinions com a generació de coneixements i ho aprofita per canviar, impulsar i repensar els serveis sanitaris i a més respon a la ciutadania informant de la millora efectuada, dels canvis a realitzar i de les raons per adoptar una determinada decisió…i de nou comença el circuit, de nou la ciutadania per ratificar, rectificar i donar noves idees.

És un procés circular i col·laboratiu de retroalimentació mútua, en el qual cada element participa amb un mutu objectiu: la millora del sistema sanitari, del qual ens beneficiem tota la comunitat. Aquí està el guany comú.

e-Criterium  exerceix de mediador en aquest procés, facilitant espais i mitjans i col·laborant amb tots aquells sectors de la societat que promouen iniciatives similars, presentant, tal qual es definia a FICOD  “…iniciatives de diferents tipologies que pretenen fomentar la participació ciutadana i com els nous mitjans, fan possible que els ciutadans participin més activament en el conjunt de la societat…”

Bona experiència.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: